Antena 3 CNN Externe Gaddafi solicită cinci miliarde de euro pe an pentru a opri imigraţia clandestină a africanilor spre UE

Gaddafi solicită cinci miliarde de euro pe an pentru a opri imigraţia clandestină a africanilor spre UE

Gaddafi solicită cinci miliarde de euro pe an pentru a opri imigraţia clandestină a africanilor spre UE
Sursa foto: Foto: 4vf.net
31 Aug 2010   •   13:01

Liderul libian Muammar Gaddafi a încins spiritele în clasa politică italiană, prin declaraţiile din cursul actualei sale vizite la Roma.
Gaddafi i-a chemat pe europeni să se convertească la Islam şi a solicitat cinci miliarde de euro pe an, pentru a opri imigraţia clandestină a africanilor spre Uniunea Europeană.

În opinia conducătorului libian, Europa ar trebui să aibă o singură religie -  islamul. Gaddafi a lansat acest apel la două întâlniri cu grupuri de tinere italience selecţionate de o agenţie de stewardese, după criteriile stabilite chiar de el.

Gaddafi le-a dăruit tinerelor câte un exemplar din Coran şi le-a îndemnat să se mărite cu libieni, pe motiv că femeile sunt mai respectate în Libia decât în Occident. Declaraţiile i-au indignat însă pe apărătorii drepturilor omului. Opoziţia italiană a contestat, la rândul său, decizia guvernului Berlusconi de a plăti Libiei cinci miliarde de euro, drept compensaţie pentru ocuparea acestei ţări, în secolul trecut.

Gaddafi a ignorat criticile şi a continuat declaraţiile surprinzătoare în prezenţa premierului Silvio Berlusconi. El a cerut ca Uniunea Europeană să-i aloce cel puţin cinci miliarde de euro pe an, pentru a opri fluxul emigranţilor ilegali africani. Libianul a susţinut că, din cauza milioanelor de imigranţi "înfometaţi şi neinstruiţi", Europa viitorului ar putea fi "neagră" sau chiar "distrusă".

Antena 3



×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi roma imigratie islam
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close