Antena 3 CNN Externe Gafă marca Gordon Brown: A trimis o scrisoare de condoleanţe plină cu greşeli de ortografie (VIDEO)

Gafă marca Gordon Brown: A trimis o scrisoare de condoleanţe plină cu greşeli de ortografie (VIDEO)

Gafă marca Gordon Brown: A trimis o scrisoare de condoleanţe plină cu greşeli de ortografie (VIDEO)
11 Noi 2009   •   13:34


Premierul britanic Gordon Brown s-a văzut pus într-o situaţie jenantă după ce i-a scris mamei unui soldat ucis în Afganistan o scrisoare de condoleanţe plină cu greşeli de ortografie. Brown şi-a cerut iertare pentru incident, pe care ziariştii îl pun pe seama problemelor de vedere.

Gordon Brown ţine să trimită familiilor de soldaţi căzuţi în luptă mesaje de condoleanţe scrise de mână. Numai că premierul nu vede deloc cu un ochi, din cauza unui accident de tinereţe, iar scrisul său trădează din plin acest fapt.

Mama lui Jamie Janes, un soldat de 20 de ani ucis în Afganistan, a fost scandalizată după ce a numărat 25 de greşeli în scrisoarea lui Brown. Chiar şi numele tânărului erou era scris greşit. Femeia îndurerată a făcut în aşa fel ca scrisoarea să ajungă în presă, iar când premierul a chemat-o la telefon pentru scuze, i-a adus şi reproşuri mult mai serioase.

Înregistrată fără ştirea lui Brown, discuţia a ajuns şi ea în presă. Autorităţile au apreciat că înregistrarea nu a fost ilegală, deoarece a fost efectuată de o persoană privată.

Premierul şi-a repetat scuzele în public, la o conferinţă de presă. Dar opinia publică este tot mai ostilă faţă de misiunea din Afganistan iar incidentul cu scrisoarea - care urmează după moartea mai multor soldaţi în luptă - nu va ameliora deloc situaţia.



Antena 3



×
Subiecte în articol: soldat Gordon Brown Afganistan
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close