Antena 3 CNN Externe Generalul american Mark Milley: "Contraofensiva lansată de Ucraina va fi foarte lungă, dificilă și sângeroasă"

Generalul american Mark Milley: "Contraofensiva lansată de Ucraina va fi foarte lungă, dificilă și sângeroasă"

Contraofensiva Ucrainei va fi foarte dificilă, iar obținerea de câștiguri va dura mult timp și va fi "foarte sângeroasă".

Generalul american Mark Milley: "Contraofensiva lansată de Ucraina va fi foarte lungă, dificilă și sângeroasă"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2023   •   15:48

Avertismentul vine de generalul de armată Mark Milley (foto), șeful Statului Major Inter-Arme al armatei SUA.

Milley a declarat la Clubul Național de Presă din Washington că operațiunea contraofensivă a ucrainenilor "avansează în mod constant și își croiește drum prin câmpuri minate foarte dificile".

"500 de metri pe zi, 1.000 de metri pe zi, 2.000 de metri pe zi, genul acesta de lucruri", a exemplificat generalul.

Citește și: "Din păcate, ei nu sunt aici!" | Aleksandr Lukașenko, dezvăluiri despre mercenarii Wagner | "Se pregătește Polonia!"

Ucraina s-a comportat cu prudență când a venit vorba de a enumera public câștigurile obținute în contraofensiva pe care a lansat-o luna trecută pentru a recupera teritoriul ocupat de Rusia, amintește presa internațională.

Președintele Volodimir Zelenski a recunoscut săptămâna trecută că trupele ucrainene avansează "mai încet decât se dorește".

La rândul său, generalul Milley a declarat că nu a fost surprins că progresul a fost mai lent decât prognozele anterioare.

"Războiul pe hârtie și războiul real sunt diferite. În războiul real, mor oameni reali. Pe acele linii de front, în acele vehicule, sunt oameni reali, iar cadavrele foarte reale ale celor căzuți sunt spulberate de explozibili puternici.

Ceea ce am spus a fost că va dura șase, opt, zece săptămâni, va fi foarte dificil. Va fi (o contraofensivă) foarte lungă și extrem de sângeroasă. Și nimeni nu ar trebui să-și facă iluzii în legătură cu toate acestea", a completat el.

×
Subiecte în articol: Mark Milley contraofensivă Ucraina
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close