Antena 3 CNN Externe Cine este generalul trimis de Putin să comande personal ofensiva în estul Ucrainei

Cine este generalul trimis de Putin să comande personal ofensiva în estul Ucrainei

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, generalul Valeri Gherasimov, a fost trimis să supravegheze și să coordoneze ofensiva din estul Ucrainei, unde se află Izium, o zonă importantă în strategia de război a Rusiei.

Cine este generalul trimis de Putin să comande personal ofensiva în estul Ucrainei
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   21:50

Izium este un oraş situat la 100 km de Harkov și un punct extrem de important pe harta din estul Ucrainei. Drumurile care duc spre Slaviansk şi Kramatorsk, principalele oraşe din Donbasul controlat de ucraineni, unde rușii încearcă să ajungă, trec prin Izium.

„Comandantul vine să controleze și să observe zona cea mai importantă. Acolo unde decizia se ia. Iziumul este o  asemenea zonă. În această zonă găsim forțele ucrainene cel mai bine dotate, cele mai instruite, care luptă din 2014 în această zonă și care sunt îngropate la pământ în lucrări de fortificație care seamănă cu cele din Primul Război Mondial. De aici explicația înaintării extrem de grele a rușilor.”, a explicat generalul Mircea Mîndrescu, în platoul Antena 3.

Valeri Gherasimov și-a început cariera în Orientul Îndepărtat al Rusiei drept comandant de pluton de infanterie mecanizată și a comandat ulterior o companie și un batalion. În 2000, în timpul celui de-al doilea război din Cecenia, a comandat întreaga Armată 58.

În 2012, când Vladimir Putin a revenit la Kremlin, șeful Statului Major de atunci, Nikolai Makarov, a fost înlocuit de Gherasimov, care a devenit, de asemenea, prim-ministru adjunct al apărării.

Gherasimov este și autorul unei noi doctrine în politica externă rusă, care afirmă că, pentru a-și atinge obiectivele, Kremlinul poate destabiliza politic alte țări sau poate desfășura acțiuni hibride. Principiile au fost puse în practică în 2014 când Rusia a desprins Crimeea de Ucraina și a declanșat un război în estul Ucrainei. Gherasimov a fost cel care a comandat forțele rusești din estul Ucrainei.

 

×
Subiecte în articol: general Putin Rusia Ucraina razboi
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close