Antena 3 CNN Externe Germania expulzează doi diplomaţi ruşi, după condamnarea pentru crimă a unui presupus agent FSB

Germania expulzează doi diplomaţi ruşi, după condamnarea pentru crimă a unui presupus agent FSB

Guvernul Germaniei a anunţat, miercuri, expulzarea a doi diplomaţi ruşi, după ce un cetăţean rus a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru asasinarea unui cetăţean georgian în Berlin, un caz considerat "terorism de stat", dar contestat de Moscova, care denunţă un proces "motivat politic".

Germania expulzează doi diplomaţi ruşi, după condamnarea pentru crimă a unui presupus agent FSB
Sursa foto: Twitter/Tvn24.pl
de Alexandra Ionescu    |    15 Dec 2021   •   18:45

Un cetăţean rus, Wadim Krasikow, presupus agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB), a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă, în Germania, pentru uciderea în august 2019, în Parcul Tiergarten din Berlin, a lui Tornike Changoschwillli, un solicitant de azil din Georgia.

Autorităţile germane consideră că Rusia este implicată în acest asasinat. "Această crimă nu a fost nimic altceva decât terorism de stat", a declarat judecătorul Olaf Arnoldi de la Tribunalul din Berlin, conform site-ului T.online.de.

La câteva ore după sentinţă, Ministerul german de Externe a anunţat că doi funcţionari ai Ambasadei Rusiei din Berlin au fost declaraţi "personae non gratae". Ambasadorul Rusiei, Sergej Netschajew, a fost informat despre decizia expulzării celor doi diplomaţi, a declarat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe.

"Acest asasinat comis în numele statului rus afectează grav drepturile cetăţenilor germani şi suveranitatea Germaniei", a afirmat Annalena Baerbock, potrivit publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Sergej Netschajew, ambasadorul Rusiei în Germania, a declarat că procesul în cazul asasinatului din Berlin este "motivat politic", informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Germania diplomati Rusia agent terorism
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close