Antena 3 CNN Externe Germania va legaliza căsătoriile între persoanele de acelaşi sex

Germania va legaliza căsătoriile între persoanele de acelaşi sex

Germania va legaliza căsătoriile între persoanele de acelaşi sex
Sursa foto: Foto: flickr.com
30 Iun 2017   •   09:27

Germania urmează să se alăture majorităţii ţărilor occidentale legalizând printr-un vot în Parlament căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, după ce cancelarul Angela Merkel şi-a abandonat opoziţia sub presiunea opiniei publice.

Şefa guvernului de la Berlin ar fi preferat un vot în acest sens în viitorul legislativ, după alegerile parlamentare de la sfârşitul lunii septembrie, pentru ca partidul său conservator, divizat pe această temă, să aibă timp de consultări.

Însă, după ce a anunţat luni că le va permite membrilor formaţiunii sale politice să voteze liber pe această temă, Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul de coaliţie la guvernare, a cerut un vot imediat în Bundestag, care a fost stabilit pentru vineri.

Conservatorii Angelei Merkel se opun acestui proiect însă sunt minoritari în Bundestag în faţa celor trei partide de stânga reprezentate, între care şi SPD.

Dacă va avea loc un vot în acest sens, legea care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, prin care homosexualii vor avea până la sfârşitul anului aceleaşi drepturi matrimoniale cu heterosexualii, cu siguranţă va fi adoptată în condiţiile în care unii membri conservatori sunt favorabili acestei chestiuni şi se adaugă vocilor de stânga.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Germania casatorii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close