Antena 3 CNN Externe Gordon Brown a cerut scuze partidelor pentru scandalul decontărilor nejustificate din Parlament

Gordon Brown a cerut scuze partidelor pentru scandalul decontărilor nejustificate din Parlament

Gordon Brown a cerut scuze partidelor pentru scandalul decontărilor nejustificate din Parlament
Sursa foto: parlamentul britanic
12 Mai 2009   •   23:46

Premierul britanic Gordon Brown şi-a cerut scuze în numele tuturor parlamentarilor de la toate partidele pentru o serie de dezvăluiri privind cheltuielile făcute de aceştia, dezvăluiri ce au afectat puternic autoritatea guvernului şi a parlamentului.
Cuvintele lui Brown au fost reluate şi de David Cameron, liderul conservatorilor, de opoziţie, şi actual favorit la câştigarea alegerilor. Cameron a recunoscut că toţi parlamentarii trebuie să îşi ceară scuze şi că întreg sistemul trebuie schimbat.
Scandalul a fost declanşat de The Daily Telegraph, care a obţinut copii după chitanţele cu cheltuielile parlamentarilor. Publicaţia a dedicat mai multe pagini, în fiecare zi, detaliilor legate de cum a fost păcălit sistemul, cu parlamentarii care pretindeau că cheltuirea banilor pe covoare de baie, maşini de tuns iarba, perne de mătase sau televizoare şi mânare pentru câine este necesară pentru ?scopul îndeplinii sarcinilor de parlamentar?.
De asemenea, publicaţia arăta cum unii parlamentari au cerut bani şi pentru încălzirea sau întreţinerea piscinelor.
Necesitatea de a reforma sistemul a fost recunoscută şi de preşedintele camerei, Michael Martin. Acesta arăta că ?lucrul după reguli şi doar regulile nu sunt suficiente, iar parlamentarii trebuie să se supună spiritului regulilor, de asemenea?. Acesta făcea referire la declaraţiile unor parlamentari, care au apreciat că nu încălcat nici o regulă când au decontat cheltuielile în cauză.
Preşedintele parlamentar a anunţat că auditori independenţi vor verifica toate decontările parlamentarilor şi că sistemul va fi schimbat.
Antena3-ro

×
Subiecte în articol: Gordon Brown
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close