Antena 3 CNN Externe Gordon Brown: Planeta se îndreaptă spre catastrofă, dacă nu reducem emisiile

Gordon Brown: Planeta se îndreaptă spre catastrofă, dacă nu reducem emisiile

Gordon Brown: Planeta se îndreaptă spre catastrofă, dacă nu reducem emisiile
Sursa foto: gordon brown
20 Oct 2009   •   09:05

Premierul englez Gordon Brown a avertizat că planeta este în faţa unei "catastrofe" dacă nu se ajunge la un acord pentru oprirea emisiilor de gaz cu efect de seră la discuţiile ONU despre schimbarea climatică.
Brown a declarat că dacă nu se rezolvă cauza încălzirii globale, aceasta va veni cu costuri enorme economice, umane şi de mediu. El avertiza că ignorarea emisiilor va duce Marea Britanie spre un viitor cu valuri de căldură ucigaşe, indundaţii şi secete.
În cadrul unui discurs în faţa a 17 state ce încearcă să impulsioneze un nou tratat pentru schimbarea climatică în cadrul summitului ONU din decembrie, oficialul a avertizat în legătură cu "preţul mare " al eşecului, mai ales că nu există un plan B dacă negocierile eşuează.
Eşecul în abordarea schimbării climatice va avea un impact economic mai mare decât cele două războaie mondiale şi marea depresiune, crede acesta, dar iniţiativa ar putea oferi oportunităţi economice în slujbe ecologice şi tehnologie.
Ea a declarat la Forumul Economiilor Importante- convocat la Londra pentru discuţii menite a alinia diferenţele între state înaintea summitului de la Copenhaga - că un acord este posibil .
El a atenţionat însă că progresul nu se produce destul de rapid, deoarece mai sunt doar două luni până la congresul ONU. Acesta a cerut şefilor de stat să colaboreze pentru atingerea unui acord.

Antena3.ro

×
Parteneri
13 cadre medicale reţinute pentru trafic cu Ozempic
x close