Antena 3 CNN Externe Guvernul britanic a ridicat nivelul alertei anti-teroriste, de la "substanţial" la "sever"

Guvernul britanic a ridicat nivelul alertei anti-teroriste, de la "substanţial" la "sever"

Guvernul britanic a ridicat nivelul alertei anti-teroriste, de la "substanţial" la "sever"
Sursa foto: Londra
23 Ian 2010   •   15:29

Guvernul britanic a ridicat nivelul alertei anti-teroriste, de la "substanţial" la "sever", cu doar o treaptă sub nivelul maxim. Teoretic, alerta de nivel "sever" înseamnă că un atac terorist este "foarte probabil". Şefii serviciilor de securitate au ţinut totuşi să precizeze că nu există niciun indiciu că un atentat ar fi "iminent".

?JATC (The Joint Terrorism Analysis Centre n.r.) supraveghează constant nivelul de grad de risc, iar deciziile se bazează pe o gamă largă de factori, care includ intenţiile şi capacitatea de acţiune a grupărilor teroriste internaţionale, care activează în Marea Britanie şi peste graniţe?, a declarat Ministrul de Interne britanic, Alan Johnson.

La Londra sunt programate, în următoarele zile, importante reuniuni internaţionale consacrate situaţiei din Yemen şi Afganistan - ţări unde extremiştii islamici sunt deosebit de activi. Tot vineri au fost întărite măsurile de securitate şi pe aeroporturile din India, în urma unor informaţii privind posibile tentative de deturnare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alerta terorista Marea Britanie
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close