Antena 3 CNN Externe Guvernul de la Londra: Un atentat cu bombă nucleară sau chimică este ?mai realist? acum

Guvernul de la Londra: Un atentat cu bombă nucleară sau chimică este ?mai realist? acum

Guvernul de la Londra: Un atentat cu bombă nucleară sau chimică este ?mai realist? acum
Sursa foto: london police
25 Mar 2009   •   08:36

Un atac terorist asupra Marii Britanii cu arme nucleare sau chimice este acum ?mai realist? ca urmare a eşecului unor state şi a furtului de materiale ce pot fi folosite în fabricarea unor asemenea bombe, a avertizat Guvernul.
Ministrul de Interne Jacqui Smith a prezentat un raport în care arată şi strategia contrateroristă. Acesta este primul document public în care se analizează detaliat cauzele ameninţării teroriste şi direcţiile probabil pe viitor.

În raport se specifică că ?actualele organizaţii teroriste aspiră să folosească arme chimice, biologice, radiologice sau chiar nuclear. Tehnologia modernă şi furtul unor materiale explozive, nucleare sau chimice fac din această aspiraţie una mai realistă decât în trecutul recent?, avertiza Smith.

Aceasta mai avertiza că teroriştii au creat noi tipuri de exploziv şi noi modalităţi de folosire.

Ameninţarea ar veni pentru Londra în special din patru surse. conducerea al Qaeda , grupuri teroriste afiliate Qaeda, reţele teroriste autonomice şi indivizi singuratici motivaţi de ideologie gen Qaeda, dar şi grupuri similare al Qaeda.

Documentul mai precizează că al Qaeda este foarte probabil să se fragmenteze sub presiunea internaţională şi ar putea să nu mai supravieţuiască în forma sa actuală. Cu toate acestea ideologia va depăşit schimbările dde structură, ceea ce va duce la ameninţări mai mari dn partea unor orfanizaţii autonomice mai mici.

Raportul de 174 pagini detaliază şi detaliile de antrenament pentru o ?armată de muncitori? formată din angajaţi normali. În special, exerciţii de antrenament în depistarea a potenţiale ameninţări teroriste şi paşii de urmat după un atac, mai ales pentru locaţiile cu mare aflux de persoane,.

Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close