Antena 3 CNN Externe Guvernul libian cere comunităţii internaţionale arme pentru a lupta împotriva miliţiilor

Guvernul libian cere comunităţii internaţionale arme pentru a lupta împotriva miliţiilor

Guvernul libian cere comunităţii internaţionale arme pentru a lupta împotriva miliţiilor
Sursa foto: Foto: english.libyanembassy.org
de S.T.    |    06 Ian 2015   •   15:03

Guvernul libian recunoscut de comunitatea internaţională a cerut arme pentru a lupta împotriva miliţiilor, în cursul unei reuniuni a Ligii Arabe la Cairo, relatează AFP.

"Cerem comunităţii internaţionale să îşi asume responsabilităţile legale şi morale şi să înarmeze fără întârziere armata libiană, pentru a-şi putea îndeplini misiunea naţională", a declarat reprezentantul Libiei pe lângă Liga Arabă, Achour Bou Rached, în deschiderea acestei reuniuni de urgenţă a reprezentanţilor permanenţi.

Libia a fost cuprinsă de haos după înlăturarea de la putere a lui Muammar Kadhafi, după opt luni de conflict, în 2011, iar autorităţile nu reuşesc să controleze zecile de miliţii formate de foşti insurgenţi, care fac legea în absenţa unei armate şi unei poliţii bine antrenate.

Controlată de miliţii, ţara este condusă de două Parlamente şi două Guverne rivale, unul apropiat miliţiilor islamiste Fajr Libya (Zorii Libiei) şi celălalt recunoscut de comunitatea internaţională, cu sediul la Tobruk, în apropiere de frontiera cu Egiptul.

"Cu cât victoria militară împotriva miliţiilor brutale întârzie, cu atât va creşte expansiunea lor şi vor scădea şansele unei soluţii politice la criză", a avertizat Rached.

×
Subiecte în articol: Libia arme militanti
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close