Antena 3 CNN Externe Haos în mai multe oraşe din Italia în urma unei greve a angajaţilor transportului în comun

Haos în mai multe oraşe din Italia în urma unei greve a angajaţilor transportului în comun

Haos în mai multe oraşe din Italia în urma unei greve a angajaţilor transportului în comun
12 Mar 2010   •   19:27

O grevă generală de patru ore din Italia a provocat haos în marile oraşe. Angajaţii transportului în comun şi-au suspendat activitatea la apelul celui mai mare sindicat din peninsulă. Protestatarii sunt nemulţumiţi de măsurile economice luate de cabinetul Berlusconi.

Mii de suporteri ai greviştilor au mărşăluit pe străzile din Roma, nemulţumiţi de sistemul fiscal din Italia. Oamenii vor să-i convingă pe guvernanţi să acorde mai multe beneficii muncitorilor şi pensionarilor şi să rezolve problema şomajului.

?Ajunge cu Silvio (n.r. Berlusconi), ne-am săturat. Vorbeşte tot timpul dar are grijă numai de el?, spune un protestatar.

?Şomajul este o urgenţă. Toată lumea spune că s-a terminat criza dar aici, în Roma, abia acum începe. Sunt multe situaţii dificile şi s-au luat foarte puţine măsuri sau chiar niciuna pentru a proteja locurile de muncă?, a declarat Claudio Amato, membru al unui sindicat.

Cei mai mulţi călători au fost luaţi prin surprindere de greva angajaţilor transportului în comun şi nu s-au arătat prea solidari cu protestatarii. ?Tot traficul este blocat şi nu sunt taxiuri în afară de cele ilegale, care te taxează cu 70 de euro. Este o mare problemă?.

Alături de angajaţii din transporturi vor demonstra şi angajaţii companiilor aeriene, profesorii, cadrele medicale şi angajaţii băncilor.


British Airways se pregăteşte de grevă
Personalul şi însoţitoarele de bord de la compania British Airways au anunţat că vor intra în grevă pentru şapte zile. Angajaţii companiei îşi vor întrerupe activitatea între 20 şi 24 martie şi apoi patru zile începând din 27 martie.

Cursele din această perioadă vor fi anulate. Protestul vine după mai multe săptămâni de negocieri eşuate între sindicalişti şi conducere, care vrea să scadă costurile. Pasagerii care au bilete la British Airways în perioada grevei îşi vor primi banii înapoi sau îşi pot reprograma călătoriile, dacă zborul lor a fost anulat.

Antena 3

×
Subiecte în articol: british airways
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close