Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton promite să pună capăt paranoii din era George Bush

Hillary Clinton promite să pună capăt paranoii din era George Bush

Hillary Clinton promite să pună capăt paranoii din era George Bush
Sursa foto: hillary clinton
23 Ian 2009   •   03:36

Hillary Clinton, noul secretar de stat al SUA, şi-a pus amprenta pe politica externă declarând că nu va fi preocupată exclusiv de siguranţa naţiunii. Făcând o referire clară la obsesia lui George W Bush cu siguranţa naţională, după atacurile de la 11 septembrie, Clinton declara: ?nu mă trezesc în fiecare dimineaţă gândindu-mă la ameninţări şi pericole, oricât ar fi de reale. Mă gândesc la cine suntem şi ce putem face?.
În prima zi de muncă, adresându-se unor reprezentanţi ai celor 18.000 de angajaţi, ea a proclamat ?noua eră pentru America?.
?Nu vom mai tolera acea diviziune ce a paralizat şi subminat abilitatea noastră de a rezolva lucrurile. Există trei laturi ale politicii externe: apărare, diplomaţie şi dezvoltare, iar noi suntem responsabili pentru două dintre ele", a declarat ea în faţa unei mulţimi în extaz.
Diplomaţia şi dezvoltarea sunt unelte esenţiale în atingerea obiectivelor pe termen lung ale Statelor Unite, iar acestea vor asigura viitorul Americii, aprecia fosta primă doamnă.
Ulterior, acesteia i s-au alăturat preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden, într-o mutare ce a dorit să îi asigure pe participanţi că departamentul lor va fi agenţia principală pentru politică externă.
În plus, ca un semn al angajamentului său de a rezolva cele mai grave probleme, Obama a numit doi grei ai diplomaţii în funcţia de trimis special.
George Mitchell, fost negociator în Irlanda de Nord, a fost numit ca trimis special în Orientul Mijlociu, iar Richard Holbrooke, fost ambasador la ONU - pentru Pakistan şi Afganistan. Obama declara despre experienţa celui dintâi în Irlanda că munca acestuia i-a arătat că nu există conflict ce nu poate fi încheiat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close