Antena 3 CNN Externe Iberia, linia aeriană ?cea mai neglijentă? cu bagajele călătorilor

Iberia, linia aeriană ?cea mai neglijentă? cu bagajele călătorilor

Iberia, linia aeriană ?cea mai neglijentă? cu bagajele călătorilor
19 Iun 2009   •   15:05


Iberia a fost ?desemnată? linia aeriană europeană cea mai predispusă să piardă bagajele călătorilor, conform ultimelor date care vor fi date publicităţii de cei din industrie. Firma spaniolă a pierdut în medie 19,2 bagaje la 1.000 de persoane care s-au îmbarcat în avioane în timpul lunilor de iarnă.

Într-un sondaj realizat de Asociaţia Liniilor Aeriene Europene (AEA), Iberia a fost notată ca fiind cea mai slabă dintre cele 26 de linii aeriene participante.

Air France s-a clasat pe locul doi, cu 18,9 bagaje pierdute la 1.000 de pasageri, următoarele poziţii fiind ocupate de portughezi, TAP cu 17,3 bagaje şi Bmi cu 17,2 bagaje, notează The Telegraph.

British Airways a început să dea semne de revenire, graţie Terminalului 5 de pe aeroportul Heathrow, care după câteva zile dezastruoase a început să funcţioneze bine. În vara anului 2007, British Airways rătăcea 38 de bagaje la o mie de pasageri, pentru ca acum să ajungă la o medie de 15,6 bagaje.

Performanţa ar fi fost şi mai mare dacă nu ar fi existat problemele cauzate de zăpadă, în luna februarie. În mai, spre exemplu, linia aeriană a pierdut doar 10 bagaje, luând în calcul şi schimburile de avioane care aveau loc pe Heathrow. La zborurile directe, British Airways se poate lăuda cu doar trei bagaje pierdute la o mie de pasageri.

Cea mai sigură companie pare să fie totuşi Virgin Atlantic, care a pierdut doar 4,9 bagaje/1.000 de pasageri. Per total, cele 26 de linii aeriene au rătăcit în medie 13 bagaje la o mie de pasageri. În majoritatea cazurilor, însă, bagajele ajung la proprietarii lor de drept în 28 de ore.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: british airways
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close