Antena 3 CNN Externe Imaginile care dovedesc că nord-coreenii ar putea efectua un nou TEST NUCLEAR în următoarele două săptămâni

Imaginile care dovedesc că nord-coreenii ar putea efectua un nou TEST NUCLEAR în următoarele două săptămâni

Imaginile care dovedesc că nord-coreenii ar putea efectua un nou TEST NUCLEAR în următoarele două săptămâni
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
28 Dec 2012   •   11:22

Nord coreenii sunt la un pas de un al treilea test nuclear, după ce au reparat pagubele cauzate de inundaţii la centrul său nuclear, anunţă un centru american de studii pe baza unor imagini prin satelit.

Potrivit Institutului americano-coreean din cadrul Johns Hopkins University, citat de AFP, imaginile din satelit , datate cel mai târziu la 13 decembrie, la o zi după un tir de rachetă cu rază lungă de acţiune considerat de Washington un test balistic, arată că regimul menţine pregătită în mod permanent instalaţia de la Punggye-ri.

Testul nuclear ar putea avea loc în următoarele două săptămâni.



Primele teste nucleare nord-coreene au fost efectuate în octombrie 2006 şi mai 2009.

Coreea de Nord a lansat la 12 decembrie, cu succes, o rachetă cu rază lungă de acţiune de tip Unha-3 menită să amplaseze pe orbită un satelit civil, o misiune exclusiv ştiinţifică, potrivit declaraţiilor sale.

Criticii regimului nord-coreean susţin însă că lansarea din 12 decembrie a fost un test deghizat de tir de rachetă de tip intercontinental, o etapă-cheie în cadrul programului nuclear al acestei ţări.




×
Subiecte în articol: test nuclear Coreea de Nord
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close