Antena 3 CNN Externe În Ucraina se desfăşoară turul doi al alegerilor prezidenţiale

În Ucraina se desfăşoară turul doi al alegerilor prezidenţiale

În Ucraina se desfăşoară turul doi al alegerilor prezidenţiale
Sursa foto: Ucraina
07 Feb 2010   •   17:44

Ucrainienii se pregătesc pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale care are loc duminică, la cinci ani de la revoluţia portocalie din Ucraina. Oamenii trebuie să aleagă între premierul în funcţie Iulia Timoşenko şi liderul opoziţiei, Viktor Ianukovici.

Favoritul turului doi al alegerilor prezidenţiale este Viktor Ianukovici care a avut un avans de peste 11 procente în faţa Iuliei Timoşenko în primul tur. Oamenii se aşteaptă deja la o nouă cădere a Ucrainei în sfera de influenţă a Rusiei. Premierul Iulia Timoşenko a ameninţat cu manifestaţii de amploare dacă va pierde alegerile.

?Cea mai mare problemă este ca unul dintre candidaţi să accepte înfrângerea, ceea ce este normal într-o democraţie. Când este un al doilea tur în alegerile prezidenţiale sunt numai doi candidaţi iar unul dintre ei este câştigător?, spune Joao Soares, preşedintele Adunării Parlamentare a OSCE.

Premierul Iulia Timoşenko a avertizat în repetate rânduri că Victor Ianukovici va încerca să fraudeze alegerile.

Analiştii politici spun că preşedintele Viktor Iuşcenko, a cărui popularitate a scăzut în 2009 a fost marele perdant al primului tur al alegerilor prezidenţiale când a obţinut 5% din voturile electoratului. În opinia analiştilor politici, între actualul preşedinte şi candidatul opoziţiei există o înţelegere secretă, care ar putea determina rezultatul final al alegerilor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Iulia Timosenko
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close