Antena 3 CNN Externe Mărturia cutremurătoare a infirmierului care a vrut să salveze, fără să ştie, un terorist kamikaze

Mărturia cutremurătoare a infirmierului care a vrut să salveze, fără să ştie, un terorist kamikaze

de S.T.    |    22 Noi 2015   •   08:57

O mărturie cutremurătoare a ieşit la iveală în ziua în care parizienii au comemorat 7 zile de la seria de atentate.

Un infirmier care a sărit atunci în ajutorul victimelor a povestit cum a descoperit că prima persoană pe care încerca să o salveze era chiar unul dintre teroriştii kamikaze.

În imaginile amator de mai sus, David, care e infirmier, şi un alt bărbat sunt filmaţi când acordă primul ajutor unei persoane. Scena a fost filmată la puţin timp după atacul asupra cafenelei Comptoire Voltaire din Paris. David a sărit să ajute răniţii şi s-a oprit asupra unui bărbat în stare foarte gravă.

"Era fără cunoştinţă, nu avea nimic suspect, dar am observat că într-o parte a corpului avea o gaură enormă. Era o gaură enormă într-o parte", a declarat bărbatul.

Timp de câteva minute, David a făcut mari eforturi, pentru a-l salva pe bărbat.

"Atunci când îl resuscitam, nu simţeam nimic. La un moment dat, băiatul cu care făceam resuscitarea mi-a spus că ar fi bine să-i dăm jos tricoul. I-am spus "bine, ai dreptate". I-am rupt tricoul, eu am fost cel care i l-am rupt şi atunci am văzut cablurile pe el", a povestit infirmierul.

Bărbatul a fost şocat de descoperire. A înţeles imediat cine era individul.

"Mi-am spus, a fost o explozie, care i-a făcut o rană într-o parte, e un kamikaze, ştiam că el e. Şi în momentul în care am realizat că el era teroristul, au venit echipele de intervenţie".

Teroristul era Ibrahim, unul dintre cei doi fraţi Abdeslam, autori ai atentatelor.

"I-am spus colegului pompier care mă recunoscuse că acest om are cabluri pe el. El a strigat: "toată lumea să fugă, evacuăm pe toţi!" Iar atunci toţi am plecat", a mai povestit David.

×
Subiecte în articol: terorist Atentat terorist Paris kamikaze
Parteneri
Se schimbă facturile la energie electrică. Noile reguli pe care trebuie să le ştie românii
x close