Antena 3 CNN Externe Înregistrarea SECRETĂ cu preşedintele Americii care vorbeşte despre un RĂZBOI NUCLEAR cu Rusia

Înregistrarea SECRETĂ cu preşedintele Americii care vorbeşte despre un RĂZBOI NUCLEAR cu Rusia

Înregistrarea SECRETĂ cu preşedintele Americii care vorbeşte despre un RĂZBOI NUCLEAR cu Rusia
de O.P.    |    15 Oct 2012   •   06:27

Chiar dacă acum relaţiile diplomatice dintre cele mai mari puteri ale lumii, Rusia şi America, sunt pe linia de plutire, în urmă cu cinci decenii lucrurile nu stăteau la fel de "roz". Astfel că puterile mondiale se aflau în pragul unui război nuclear, scrie The Guardian.

În mijlocul conflictului apărea un alt stat: Cuba, care primea rachete de la ruşi. Toate aceste detalii incendiare au fost readuse la lumină într-o expoziţie care marchează 50 de ani de la "criza rachetelor" din Cuba.

Puteţi auzi discuţiile dintre preşedintele Kennedy şi consilierii lui, AICI.

În cadrul acestei expoziţii, americanii de la Washington pot vedea scrisorile secrete dintre preşedinţii SUA şi Rusiei, dar şi înregistrări audio cu discuţiile purtate de John F. Kennedy alături de consilierii lui.

"Care e avantajul? Trebuie să aibă un motiv major pentru ca ruşii să facă asta." Pe înregistrare se aude şi vocea lui Dean Rusk, secretarul de stat american, care răspunde: "Un lucru pe care domnul Hrusciov (la acea vreme era preşedintele Uniunii Sovietice) l-ar putea avea în minte este că ştie faptul că SUA are o superioritate nucleara substanţiala şi mai ştie şi faptul că noi nu trăim cu teama nucleară din partea lor aşa cum ei trăiesc cu teama aceasta din partea noastră."



×
Subiecte în articol: razboi nuclear
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close