Antena 3 Externe Irak. Trupele combatante americane din oraşul Mosul se vor retrage pe 30 iunie

Irak. Trupele combatante americane din oraşul Mosul se vor retrage pe 30 iunie

19 Iun 2009   •   14:04
Irak. Trupele combatante americane din oraşul Mosul se vor retrage pe 30 iunie Mosul

Ambasadorul american la Bagdad, Christopher Hill, a declarat că Statele Unite îşi vor retrage trupele combatante din oraşul irakian Mosul la data de 30 iunie. Retragerea se va face în conformitate cu acordul de securitate încheiat între Irak şi Statele Unite. ?Am semnat acest acord şi îl vom respecta cu stricteţe şi în totalitate?, a declarat ambasadorul, citat de Mediafax. ?Important de reţinut este că trupele noastre combatante s-au retras deja din majoritatea oraşelor irakiene?, a adăugat el.

Oficialii de la Pentagon declaraseră la jumătatea lunii iulie că trupele americane ar putea să îşi prelungească şederea în Mosul şi după data de 30 iunie, unde nivelul violenţei era încă destul de ridicat.

Administraţia Obama a decis să pună capăt operaţiunilor militare în Irak până la data de 31 august 2010. Cu toate acestea, 50.000 de soldaţi americani vor rămâne în Irak, cu o nouă misiune, până la sfârşitul anului 2011.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close