Antena 3 Externe Iran: Preoţii vor combate în şcoli ?aroganţa? Occidentului şi influenţa opoziţiei

Iran: Preoţii vor combate în şcoli ?aroganţa? Occidentului şi influenţa opoziţiei

12 Iul 2010   •   20:25
Iran: Preoţii vor combate în şcoli ?aroganţa? Occidentului şi influenţa opoziţiei

Guvernul Iranian a anunţat că va trimite sute de clerici în şcolile din Teheran pentru a lupta contra influenţei occidentale şi opoziţiei.

Pasul este văzut ca o tentativă a guvernului de a mări controlul asupra şcolilor după disputatele alegeri prezidenţiale de anul trecut în care mulţi tineri iranieni s-au alăturat opoziţiei.

Mohammed Boniadi, vicedirector al departamentului educaţiei din Teheran, declara că circa 1000 de clerici vor ajunge în şcolile din capitală pentru a-i face pe elevi conştienţi de "complotul opoziţiei şi de aroganţă," referire la atitudinea popoarelor occidentale.

El a descris clericii ca "ofiţeri" într-un război ideologic cu Occidentul.

Teheran a devenit din ce în ce mai îngrijorat de ameninţarea occidentale de "revoluţii de catifea" după luni de proteste interne după alegeri, despre care opoziţia susţine că au fost falsificate.

Autorităţile au subliniat de multe ori nevoia de a lupta cu presa occidentală, cultura şi punctele de vedere care au o mare răspândire în  ţară, unde aproape jumătate din populaţie a fost născută după revoluţia islamică din 1979.

Boniadi declara că departamentul educaţiei din Iran a eşuat anterior "să reformeze şi să renoiască gândurile elevilor. Trebuie să profităm de această oportunitate."

Deşi Iran a promis anterior că va instala profesori religioşi, dar acesta pare primul pas concret în introducerea unei educaţii religioase.

Antena3.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: republica islamica

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close