Antena 3 CNN Externe Iran susţine că Occidentul este în spatele revoltelor antiguvernamentale

Iran susţine că Occidentul este în spatele revoltelor antiguvernamentale

Iran susţine că Occidentul este în spatele revoltelor antiguvernamentale
Sursa foto: iran proteste
30 Dec 2009   •   00:45

Purtătorul de cuvânt al ministerului iranian de Externe, Ramin Mehmanparast, declara că intervenţiile străine sunt cauza tulburărilor şi protestelor antiguvernamentale din Teheran şi alte oraşe iraniene de la sfârşitul săptămânii trecute.
În cadrul unei conferinţe de presă, acesta declara că Iran ?condamnă cu tărie asemenea acţiuni," adăugând că asemenea intervenţii încalcă valorile şi principiile tuturor statelor. Oficialul sublinia că statele occidentale au făcut un calcul greşit când s-au aliat cu protestatarii antiguvernamentali.
"Ei preferă să susţină câteva mii de persoane în locul unui popor de 70.000.000" .
Autorităţile iraniene au continuat şi marţi să aresteze sute de membri ai opoziţiei şi au acuzat direct SUA şi Marea Britanie de orchestrarea demonstraţiilor.
În acest sens, s-a anunţat şi convocarea ambasadorului britanic din Teheran pentru discuţii. SUA nu are o reprezentanţă diplomatică.
În plus, preşedintele parlamentului iranian, Ali Larijani, a criticat Londra şi Washington pentru comentariile lor ?ruşinoase? legate de proteste.
În total, peste 1500 persoane au fost arestate de duminică, din care 1.110 în Teheran. De asemenea, oficialii au anunţat că guvernul a reţinut cadavrele a cinci protestari, din cei opt morţi înregistraţi oficial.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: republica islamica
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close