Antena 3 CNN Externe Israelul a recunoscut: "Am tras asupra unei ŞCOLI a ONU din Gaza, dar nu am omorât pe nimeni"

Israelul a recunoscut: "Am tras asupra unei ŞCOLI a ONU din Gaza, dar nu am omorât pe nimeni"

Israelul a recunoscut: "Am tras asupra unei ŞCOLI a ONU din Gaza, dar nu am omorât pe nimeni"
de O.P.    |    28 Iul 2014   •   06:59

Armata israeliană a recunoscut, duminică, că a tras un obuz de mortieră asupra unei școli ONU din Fâșia Gaza unde joi au murit 15 refugiați, asigurând în același timp că nimeni nu a fost ucis acolo, informează AFP.

În acea zi, activiști au tras obuze de mortieră și rachete antitanc din "împrejurimile" școlii ONU de la Beit Hanun /nord/, a explicat purtătorul de cuvânt al armatei Peter Lerner prezentând concluziile unei anchete interne.

Armata israeliană a răspuns cu tiruri de mortieră și "doar un obuz pierdut a aterizat în curtea școlii", a adăugat el, asigurând că ea era atunci "complet goală".

"Respingem afirmațiile mai multor responsabili, făcute imediat după incident, potrivit cărora oameni au fost uciși în perimetrul școlii din cauza unei activități operaționale" a armatei israeliene, a insistat el.

Joi, un fotograf AFP care s-a dus acolo a văzut pete de sânge, iar serviciile de urgență palestiniene au anunțat că 15 persoane au fost ucise și cel puțin 200 rănite de explozie.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon s-a declarat "îngrozit" de această tragedie, explicând că "numeroase persoane" au fost ucise, printre care femei și copii.

×
Subiecte în articol: armata israeliana
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close