Antena 3 CNN Externe Iulia Timoşenko, suspectată de implicare în cazul asasinării unui antreprenor

Iulia Timoşenko, suspectată de implicare în cazul asasinării unui antreprenor

Iulia Timoşenko, suspectată de implicare în cazul asasinării unui antreprenor
Sursa foto: Foto: rferl.org
05 Apr 2012   •   17:59

Parchetul general din Ucraina a redeschis ancheta privind asasinarea unui antreprenor în 1996 şi intenţionează să o interogheze ca martor pe fosta şefă a Guvernului Iulia Timoşenko, a declarat joi procurorul general, Viktor Pşonka, citat de RIA Novosti.

"Timoşenko va fi interogată în cadrul acestui dosar", a afirmat procurorul. Potrivit lui Pşonka, fostul premier va fi interogat în calitate de martor. "Ulterior, ţine de instrucţie decizia în legătură cu ea", a adăugat magistratul.
   
Ruslan Şcerban, fiul antreprenorului asasinat, a anunţat miercuri că a remis anchetatorilor documente care generează suspiciuni privind implicarea Iuliei Timoşenko în cazul uciderii tatălui său. Ruslan a mai afirmat că a depus documentele la Parchetul general.
   
Ulterior, Parchetul a anunţat că dispune de dovezi potrivit cărora asasinarea lui Şcerban a fost finanţată de companii care îi aparţineau lui Timoşenko.
   
Fostul premier ucrainean ispăşeşte în prezent o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru abuz de putere, pentru semnarea unor contracte în domeniul gazelor cu Rusia, în 2009.
   

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close