Antena 3 CNN Externe Japonia va lansa un telescop spaţial pentru a studia planetele Venus, Marte şi Jupiter

Japonia va lansa un telescop spaţial pentru a studia planetele Venus, Marte şi Jupiter

Japonia va lansa un telescop spaţial pentru a studia planetele Venus, Marte şi Jupiter
Sursa foto: Foto: spaceref.com
15 Feb 2013   •   18:42

Japonia pregăteşte un telescop spaţial, pe care intenţionează să îl plaseze pe orbită în acest an, pentru a observa planetele Venus, Marte şi Jupiter, cu scopul de a înţelege mai bine originea atmosferei terestre şi motivul pentru care viaţa a putut să apară pe planeta noastră, informează AFP.

Agenţia spaţială japoneză (JAXA) a anunţat vineri că intenţionează să lanseze acest telescop cu ultraviolete cu misiunea de a analiza gazele care înconjoară cele trei planete - cele mai apropiate de Terra din Sistemul Solar.
   
Savanţii de la JAXA vor să afle, totodată, dacă vânturile solare au un anumit impact asupra magnetosferei planetei Jupiter.
   
Telescopul, care nu a primit deocamdată un nume, are o greutate de 320 de kilograme şi va fi plasat pe o orbită eliptică ce fluctuează la altitudini cuprinse între 950 de kilometri şi 1.150 de kilometri.
   
În 2014, datele ce vor fi transmise de telescopul japonez referitoare la planeta Marte vor fi "cuplate" cu cele transmise de telescopul Hubble şi vor fi disponibile pentru toţi oamenii de ştiinţă din lume, a anunţat JAXA.
   
"În prezent, nu putem să explicăm motivul pentru care atmosferele planetelor Marte, Venus şi Terra sunt diferite. Sperăm să înţelegem acest lucru cu ajutorul acestei misiuni", au adăugat oamenii de ştiinţă japonezi.


×
Subiecte în articol: planeta marte Venus
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close