Antena 3 CNN Externe Khamenei: Aniversarea Iranului va fi un ?pumn? dat Occidentului

Khamenei: Aniversarea Iranului va fi un ?pumn? dat Occidentului

Khamenei: Aniversarea Iranului va fi un ?pumn? dat Occidentului
Sursa foto: khmanenei
09 Feb 2010   •   01:38

Liderul suprem al Iranului, ayatollah Ali Khamenei a declarat că a 31-a aniversare a revoluţiei islamice va fi "un pumn " dar puterilor mondiale "arogante", ce le va uimi.

"Naţiunea iraniană, ca unitatea sa şi voinţa lui Allah, va lovi aroganţa puterilor occidentale pe data de 22 februarie de o manieră ce le va înţepeni," arăta Khamenei, care este şi comandant suprem al Iranului, în faţa personalul din aviaţia militară.

Principalul cleric al ţării a ţinut un discurs pentru a marca cei 31 de ani de la manifestarea sprijinului de către forţele aeriene pentru liderul revoluţionar ayatollah Ruhollah Khomeini, un eveniment cheie ce a dus la răsturnara şahului susţinut de SUA, pe 11 februarie 1979.
Aniversarea din acest an este de aşteptat să devină un punct central al ciocnirilor dintre forţele de securitate şi liderii opoziţiei Mir Hossein Mousavi şi Mehdi Karroubi.
Susţinătorii opoziţiei se crede că vor organiza proteste antiguvernamentale, joi.
Protestele iranienie au fost declanşate după alegerile prezidenţiale din 12 iunie, când Mahmoud Ahmadinejad a fost reales, atrăgând acuzaţii de fraudă din partea opoziţiei.

Khamenei declara personalului militar că "cel mai important scop al răzvrătirii a fost să creeze o prăpastie în cadrul naţiunii iraniene, dar nu s-a putut realiza acest lucru, iar unitatea poporului a rămas un ghimpe în ochii lor."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ali Khamenei republica islamica
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close