Antena 3 CNN Externe Kremlinul ia în considerare organizarea unei ”parade a prizonierilor ucraineni de război” în Moscova, de Ziua Victoriei

Kremlinul ia în considerare organizarea unei ”parade a prizonierilor ucraineni de război” în Moscova, de Ziua Victoriei

Vladimir Putin vrea să organizeze o ”paradă a prizonierilor de război ucraineni”, pe 9 mai, de Ziua Victoriei, într-o demonstrație de ”putere și superioritate” rusă care încalcă legea internațională.

Kremlinul ia în considerare organizarea unei ”parade a prizonierilor ucraineni de război” în Moscova, de Ziua Victoriei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Mai 2022   •   11:03

Moscova și-a continuat atacurile asupra diferitelor orașe din Ucraina în weekend, cu rachete lovind orașul-port din sudul Odesa. Luni, biroul ONU pentru drepturile omului a estimat că peste 3.000 de civili în Ucraina au fost uciși de la începutul războiului, pe 24 februarie.

Cei care luptă împotriva forțelor ruse, capturați apoi de soldații lui Putin, ar putea avea, de asemenea, o soartă sumbră, deoarece ar putea fi obligați să defileze prin capitala rusă ca instrumente de propagandă, potrivit unui site web al drepturilor omului, cu sediul în Rusia.

Jurnalista Hanna Liubakova a postat pe Twitter: „Kremlinul ia în considerare organizarea unei ”parade a prizonierilor de război”.

”În timpul Paradei Victoriei de la Moscova, până la 500 de soldați ucraineni pot fi aduși pentru a demonstra ”puterea și superioritatea armatei ruse”, potrivit surselor Gulagu.net”.

O astfel de mișcare ar fi împotriva Convenției de la Geneva, recunoscută internațional, care protejează drepturile omului ale prizonierilor de război, potrivit Express.

Articolul 13 al celei de-a treia Convenții de la Geneva prevede că ”prizonierii de război trebuie să fie protejați în orice moment, în special împotriva actelor de violență sau intimidare și împotriva insultelor și curiozității publice”.

Se adaugă: „Măsurile de represalii împotriva prizonierilor de război sunt interzise”.

Problema articolului 13 din Convenția de la Geneva este una care a fost proeminentă pe parcursul invaziei ruse a Ucrainei.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina prizonieri parada
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close