Antena 3 CNN Externe Londra: Gordon Brown demisionează din funcţia de premier şi lider al Partidului Laburist

Londra: Gordon Brown demisionează din funcţia de premier şi lider al Partidului Laburist

Londra: Gordon Brown demisionează din funcţia de premier şi lider al Partidului Laburist
Sursa foto: gordon brown
11 Mai 2010   •   00:32

Premierul britanic Gordon Brown a anunţat că intenţionează să demisioneze din funcţia de lider al Partidului Laburist şi premier şi a anunţat discuţii formale cu Democraţii Liberali, aceasta fiind cea mai nouă dezvoltare a lumii politice de la Londra, după alegeri.
Brown, al cărui partid a ieşit în urma conservatorilor la alegerile de săptămâna trecută, declara că Partidul Laburist va ţine alegeri pentru conducere înainte de conferinţa anuală din septembrie, iar el nu va candida.
Demorcaţii Liberali, al treilea partid din Marea Britanie, se află în negocieri de coaliţie cu Conservatorii, dar Brown a încercat să îl convingă pe liderul Nick Clegg să analizeze o coaluţie cu laburiştii şi alte partide minoritare.
În urma alegerilor, conservatorii au obţinut 306 locuri (36.1%), laburiştii - 258 locuri (29.1%), liberal democraţii -57 locuri (23.0%). Pentru o majoritate este nevoie de 326 locuri.
Totuşi, Clegg declara înainte de alegeri că nu va colabora cu laburiştii dacă Brown rămâne lider.
În cadrul unei declaraţii la Downing Street, Brown a subliniat că deschide discuţii formale cu liberal democraţii pentru un posibil guvern de coaliţie.
Alegerile de săptămâna trecută au dus la un parlament fără ca un partid să aibă controlul total pentru prima dată din 1974.
Brown subliniase că va mai rămâne în funcţia de premier pentru câteva luni pentru a putea introduce programul său de redresare economică şi şi-a asumat responsabilitatea pentru înfrângerea în alegerile parlamentare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close