Antena 3 CNN Externe Londra vrea mai multă influenţă în UE

Londra vrea mai multă influenţă în UE

Londra vrea mai multă influenţă în UE
02 Iul 2010   •   22:20

 


Noul guvern britanic va depune eforturi pentru a creşte influenţa ţării în Uniunea Europeană şi a întări legăturile cu giganţi economic emergenţi precum Brazilia, India şi China, arăta secretarul britanic de externe, William Hague.

 

În primul său discurs important de la preluarea funcţiei, în luna mai, Hague a acuzat fostul guvern laburist că nu a reuşit să fie influent în UE, iar eforturile de a construi relaţii cu puterile emergente au fost ?peticite?.

"Ideea că fostul guvern era serios în promovarea influenţei britanice în Europa se dovedeşte a fi ficţiune. Vom îndrepta acest lucru," arăta Hague în faţa diplomaţilor.

Hague declara că numărul de oficiali britanic în Comisia UE a căzut cu o treime din 2007, iar Londra este subreprezentată la nivel de oficiali de rang inferior.

Europa a fost mereu un subiect exploziv în politica britanică. Fostul premier britanic a pretins un triumf diplomatic, în noiembrie, când a asigurat alegerea lui Catherine Ashton, ca şefă a politicii externe în UE, dar ea a fost aspru criticată de statele membre pentru activitatea depusă.

Hague declara acum că va construi relaţii cu economiile emergente importante.

"Adevărata acţiune economică din lume are loc în Brazilia şi India şi China şi statele din Golf, iar acestea sunt locuri la care trebuie să ne conectăm mai puternic decât am încercat până acum".

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie william hague
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close