Antena 3 CNN Externe Încercare de lovituă de stat în Armenia. Luare de ostatici într-o secție de poliție din Erevan

Încercare de lovituă de stat în Armenia. Luare de ostatici într-o secție de poliție din Erevan

Încercare de lovituă de stat în Armenia. Luare de ostatici într-o secție de poliție din Erevan
17 Iul 2016   •   14:46

UPDATE: Un poliţist armean a fost ucis duminică în timpul unui atac cu luare de ostatici într-o clădire a poliţiei din Erevan, acţiune executată de o grupare armată ce revendică eliberarea unui lider al opoziţiei aflat în prezent în arest şi demisia preşedintelui Armeniei, Serge Sarkisian, transmite AFP. 

Un parlamentar afirmă că iniţial au fost opt ostatici, între timp unul cu probleme de sănătate fiind eliberat. 

Conform presei armene, atacatorii cer eliberarea lui Jirair Sefilian, un politician din opoziţie arestat luna trecută şi acuzat de posesie ilegală de arme. Acesta din urmă susţine că printre ostatici s-ar afla şi adjunctul şefului poliţiei naţionale, precum şi adjunctul şefului poliţiei capitalei Erevan, iar unul dintre atacatori ar fi grav rănit. 

Gruparea care a executat atacul a publicat pe Facebook o înregistrare video în care cere populaţiei să iasă în stradă pentru a protesta împotriva guvernului. 

Dar autorităţile de la Erevan asigură că în ţară situaţia este sub control şi au dezminţit relatările privind o lovitură de stat apărute pe reţelele de socializare.

Știre inițială

Un grup de indivizi înarmaţi au ocupat duminică o secţie de poliţie din capitala Armeniei, Erevan, şi au luat ostatici un număr neprecizat de persoane, a anunţat serviciul de securitate armean, citat de Reuters. 

În prezent au loc negocieri pentru rezolvarea situaţiei în mod paşnic, a precizat serviciul de securitate, acuzându-i pe susţinătorii acţiunii de luare de ostatici că răspândesc informaţii false pe internet potrivit cărora este în curs de desfăşurare o revoltă armată împotriva guvernului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close