Antena 3 CNN Externe Lux plutitor. 25 de milioane de euro pentru yachtul lui Sadam Hussein

Lux plutitor. 25 de milioane de euro pentru yachtul lui Sadam Hussein

Lux plutitor. 25 de milioane de euro pentru yachtul lui Sadam Hussein
27 Oct 2008   •   20:59

Guvernul irakian a scos la vânzare yachtul fostului dictator irakian, Saddam Hussein, pentru nu mai puţin de 25 de milioane de euro. Construit în secret pentru Saddam Hussein, vasul are nevoie de o revizie generală care va dubla preţul cerut de autorităţi. "Basra Breeze" este o dovadă a luxului în care trăiau liderul de la Bagdad şi apropiaţii săi, având arabescuri, sculpturi în lemn, covoare în nuanţe rare, paturi ţesute cu imagini ale oraşelor sfinte musulmane şi robinete placate cu aur.
Vasul a fost construit pe un şantier naval danez ai cărui lucrători au semnat contracte de confidenţialitate, informează "The Times". Acestora li se interzicea să ofere informaţii despre gusturile extravagante ale dictatorului itakian.
Yachtul a fost şi obiectul unei dispute între o firmă din insulele Cayman, al cărui proprietar este regele Abdullah al Iordaniei, şi guvernul Irakului. Reprezentanţii firmei susţineau că Saddam le-ar fi dat yachtul înainte să fie executat, însă, din lipsă de probe în acest sens, vasul a rămas în proprietatea guvernului din Irak. Din cauza actualei financiare, brokerii din Monaco au declarat că şansele ca vasul să se vândă repede sunt destul de mici.
Felul în care vasul a fost construit indică obsesia lui Saddam pentru sănătate şi securitate. "Basra Breeze" este dotat cu adevărate săli de operaţie şi cu un pasaj secret care trebuia să-i permită dictatorului să aibă acces către un vas de salvare.
Sursă foto: www.timesonline.co.uk
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Saddam Hussein
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close