Antena 3 CNN Externe Mai mulţi opozanţi ruşi au fost reţinuţi, în cadrul unei anchete pentru "pregătirea unor tulburări masive"

Mai mulţi opozanţi ruşi au fost reţinuţi, în cadrul unei anchete pentru "pregătirea unor tulburări masive"

Mai mulţi opozanţi ruşi au fost reţinuţi, în cadrul unei anchete pentru "pregătirea unor tulburări masive"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
27 Oct 2012   •   16:07

Mai mulţi opozanţi ruşi, între care Serghei Udalţov şi Aleksei Navalnîi, au fost reţinuţi, sâmbătă, la Moscova în timpul unei acţiuni de susţinere a militanţilor deţinuţi în cadrul unei anchete pentru "pregătirea unor tulburări masive", au anunţat aceştia pe Twitter, relatează AFP.
   
"Mergeam pe trotuar. Am fost reţinut fără explicaţii. Mă aflu într-un autobuz" al poliţiei, a scris pe Twitter Serghei Udalţov, inculpat vineri în cadrul acestei anchete şi care riscă zece ani de închisoare.
   
Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Anna Veduta, a anunţat pe contul său că acesta a fost reţinut.
   
Liderul mişcării de opoziţie Solidarnost, Ilia Iaşin, a scris, de asemenea, pe contul său că a fost luat cu o maşină de poliţie în care se afla şi Navalnîi. El a publicat o fotografie a acestuia din urmă şi afirmă că au fost duşi la comisariat.
   
Ei participă la o acţiune de protest neautorizată în capitala rusă, pentru a susţine militanţii opoziţiei deţinuţi, sub sloganul "Noi suntem împotriva represiunii şi torturilor".
   
Această acţiune face referire la cazul lui Leonid Razvozjaev, inculpat şi încarcerat pentru "pregătire în vederea organizării de tulburări masive", care susţine că a fost răpit în Ucraina, unde fugise pentru a cere statut de refugiat politic.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close