Antena 3 CNN Externe Mandat internaţional de arestare pe numele lui Ianukovic şi al ministrului său de Interne

Mandat internaţional de arestare pe numele lui Ianukovic şi al ministrului său de Interne

Mandat internaţional de arestare pe numele lui Ianukovic şi al ministrului său de Interne
de M.T.    |    26 Feb 2014   •   21:17

Noul procuror general al Ucrainei a emis, miercuri, un mandat internaţional de arestare pe numele fostului preşedinte Viktor Ianukovici şi al ministrului de Interne din timpul acestuia, Vitali Zaharcenko, cei doi ascunzându-se în prezent într-un loc necunoscut, după schimbarea de putere ce a avut loc sâmbătă la Kiev, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Parlamentul ucrainean a cerut marţi ca Viktor Ianukovici, Vitali Zaharcenko şi fostul procuror general Viktor Pşonka să fie deferiţi Curţii Penale Internaţionale de la Haga, unde să fie judecaţi pentru crime împotriva umanităţii.

Cei trei sunt consideraţi de noile autorităţi de la Kiev responsabili pentru victimele din timpul confruntărilor violente de săptămâna trecută.

Toţi trei au fugit sâmbătă din Kiev pentru a nu cădea în mâinile protestatarilor şi nu se ştie unde se ascund în prezent, existând presupunerea că s-ar afla în regiunile pro-ruse din estul Ucrainei sau în peninsula Crimeea.

Unele surse acreditează ideea că Ianukovici şi-ar fi găsit adăpost la baza navală rusă de la Sevastopol.

Noul ministru de interne, Arsen Abakov, a recunoscut miercuri că noile autorităţi de la Kiev nu au îndrăznit să-i caute activ în peninsula Crimeea, pentru a nu alimenta tensiunile de acolo.

La Simferopol, în faţa Parlamentului regiunii autonome Crimeea, s-au produs în aceeaşi zi altercaţii între manifestanţii pro-ruşi şi cei care susţin actuala putere de la Kiev.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close