Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Siria are două posibilităţi - planul Annan sau războiul civil

Marea Britanie: Siria are două posibilităţi - planul Annan sau războiul civil

Marea Britanie: Siria are două posibilităţi - planul Annan sau războiul civil
Sursa foto: Foto: enduringamerica.com
de O.P.    |    29 Mai 2012   •   07:40

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, William Hague, a declarat în timpul unei conferinţe de presă de la Moscova, de luni, că Siria are de ales între punerea în aplicare a planului Annan şi războiul civil, relatează AFP.

"Nu este ca şi cum alternativele din Siria sunt: planul Annan sau reluarea controlui ţării de către regimul lui Bashar al-Assad", a declarat Hague după o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov.
  
"Alternativele sunt: planul Annan sau agravarea haosului din Siria, având ca finalitate un război civil generalizat şi o explozie", a adăugat acesta. Hague a susţinut că a făcut apel către Rusia pentru ca aceasta să pună presiune asupra aliatului său sirian cu scopul de a respecta planul Annan.
  
"Este imperativ să se facă toate eforturile pentru a începe procesul politic şi pentru a încuraja (...) regimul Assad să facă un plan pe care încă nu l-a făcut", a menţionat diplomatul. "Cred că Rusia are un rol important, fapt pe care l-am discutat şi astăzi".
  
În timpul aceleiaşi conferinţe de presă, Lavrov a cerut ţărilor occidentale să nu mai încerce înlăturarea regimului sirian, şi să continue "acelaşi joc" care a dus la pregătirea planului Annan.
  
Moscova consideră că singura soluţie este un "dialog" între sirieni, şi acuză frecvent opoziţia radicală şi pe susţinătorii ei străini că încearcă eşuarea planului de pace al emisarului internaţional Kofi Annan.








×
Subiecte în articol: william hague Bashar al-Assad
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close