Antena 3 CNN Externe Marș de proporții în Germania. Zeci de mii de oameni ies în stradă pentru a protesta faţă de ''nebunia chiriilor''

Marș de proporții în Germania. Zeci de mii de oameni ies în stradă pentru a protesta faţă de ''nebunia chiriilor''

Marș de proporții în Germania. Zeci de mii de oameni ies în stradă pentru a protesta faţă de ''nebunia chiriilor''
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    06 Apr 2019   •   13:20

Zeci de mii de persoane sunt aşteptate să participe sâmbătă la marşuri de protest ce vor fi organizate în mai multe oraşe din Germania precum München, Koln, Frankfurt şi Berlin faţă de creşterea agresivă a chiriilor, informează AFP şi DPA.

Potrivit unui studiu recent realizat de firma de consultanţă imobiliară CBRE Berlin şi banca germană Berlin Hyp AG, preţul mediu al unei chirii în Berlin a trecut de 10 euro pe metru pătrat pe lună.

Problema creşterii chiriilor este cea mai acută în capitala Berlin, unde chiriile s-au dublat în ultimul deceniu, în condiţiile în care o piaţa muncii înfloritoare a atras un aflux de muncitori, ceea ce a pus presiuni asupra pieţei imobiliare. În consecinţă, la Berlin ar urma să se strângă cel mai mare număr de manifestanţi pentru a critica activitatea unor companii precum Deutsche Wohnen şi Vonovia, care au cumpărat mii de clădiri, profitând de preţurile mai scăzute decât în alte capitale europene.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: mars proportii Germania protest
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close