Antena 3 CNN Externe Marşuri funebre, organizate de zeci de proprietari de dricuri din Grecia în semn de protest faţă de măsurile de austeritate

Marşuri funebre, organizate de zeci de proprietari de dricuri din Grecia în semn de protest faţă de măsurile de austeritate

Marşuri funebre, organizate de zeci de proprietari de dricuri din Grecia în semn de protest faţă de măsurile de austeritate
Sursa foto: Foto: thestar.com
22 Dec 2011   •   20:56

Zeci de proprietari de dricuri au participat joi, în centrul Atenei şi Salonicului la "marşuri funebre" organizate de sindicatul lor pentru a protesta faţă de creşterea taxelor, informează AFP.
   
La Atena, coloana de limuzine negre de peste 100 de metri a fost blocată înainte de a trece prin faţa parlamentului grec, loc de întâlnire al tuturor manifestanţilor împotriva regimului de austeritate.
   
În Salonic, al doilea oraş ca mărime din Grecia, 15 dricuri au circulat în coloană, în centrul oraşului, până la intevenţia autorităţilor locale.
   
Protestatarii reclamă abolirea unei reforme recente care va anula clasarea drept "maşini utilitare" a dricurilor, a declarat preşedintele sindicatului Lefteris Tsalkitzidis.
   
Faptul că dricurile se asemănă cu maşinile personale de lux va însemna, conform noii reforme, o creştere a costului vignetei şi a impozitelor plătite de proprietari, a mai declarat acesta agenţiei de presă Ana.
   
Autorităţile din Grecia s-au confruntat cu numeroase revendicări la adresa măsurilor de austeritate impuse acestei ţări supraîndatorate, încă din 2010, la cererea UE şi FMI.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close