Antena 3 CNN Externe Merkel şi Putin insistă ca ONU să studieze raportul inspectorilor privind Siria

Merkel şi Putin insistă ca ONU să studieze raportul inspectorilor privind Siria

Merkel şi Putin insistă ca ONU să studieze raportul inspectorilor privind Siria
de M.T.    |    29 Aug 2013   •   18:57

Preşedintele rus Vladimir Putin şi cancelarul german Angela Merkel au convenit joi, în timpul unei discuţii telefonice, asupra necesităţii ca raportul inspectorilor ONU privind presupusa folosire a armelor chimice în Siria să fie studiat în Consiliul de Securitate, a anunţat Kremlinul, potrivit AFP, citată de Mediafax.

În timpul discuţiei „a fost subliniată importanţa examinării în Consiliul de Securitate a raportului inspectorilor ONU privind presupusele fapte de folosire a armelor chimice în Siria", se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Preşedinţiei ruse.

Angela Merkel a precizat că „atacul inuman cu gaze împotriva populaţiei civile siriene va necesita o reacţie internaţională", potrivit purtătorului de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert, citat într-un comunicat.

Cancelarul german i-a vorbit preşedintelui rus despre „o reacţie internaţională rapidă şi unanimă" a Consiliului de Securitate al ONU, în care Rusia este unul dintre cei cinci membri, alături de Statele Unite, China, Marea Britanie şi Franţa, a adăugat Seibert.

„Cancelarul Merkel şi preşedintele Putin au căzut de acord asupra faptului că diferendul nu se poate rezolva decât pe cale politică şi că eforturile pentru organizarea conferinţei internaţionale privind Siria (Geneva 2) trebuie continuate", potrivit comunicatului cancelariei germane.

Rusia, unul dintre ultimii susţinători ai regimului de la Damasc, căruia îi vinde arme, a multiplicat în ultimele zile avertizările faţă de o intervenţie militară a Washingtonului şi aliaţilor săi în Siria.

Până în prezent, Moscova a blocat toate proiectele de rezoluţie ale Consiliului de Securitate al ONU care condamnă regimul lui Bashar al-Assad şi se va opune, cu siguranţă, tuturor deciziilor care vor viza lansarea unei acţiuni de pedepsire a regimului de la Damasc.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close