Antena 3 CNN Externe Ultimele mesaje de la comandanții batalionului "Azov"

Ultimele mesaje de la comandanții batalionului "Azov"

Denis Prokopenko și Sviatoslav Palamar, comandantul și, respectiv, comandantul adjunct al batalionului "Azov", au transmis, la distanță de câteva ore, mesaje din care reiese că efortul de apărare la Azovstal a încetat și că este "în desfășurare" o operațiune în zona acestui obiectiv.

Ultimele mesaje de la comandanții batalionului "Azov"
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    20 Mai 2022   •   15:53

"Conducerea militară superioară a ordonat încetarea apărării orașului și salvarea vieții și sănătății militarilor din garnizoană. În pofida luptelor grele, a faptului că am fost nevoiți să ne apărăm în încercuire și a lipsei resurselor, am continuat să reiterăm cele mai importante trei condiții pentru noi: e vorba despre civili, răniți și cei uciși în luptă.

Am reușit să-i evacuăm pe civili, răniții au primit îngrijirile medicale necesare și am reușit să-i evacuăm pentru a fi schimbați și returnați în teritoriile controlate de partea ucraineană.

În ceea ce-i privește pe eroii căzuți, procesul este în desfășurare. Și sper ca în viitorul apropiat rudele și toată Ucraina să-i poată înmormânta cu onoruri. Glorie Ucrainei", se încheie mesajul lui Prokopenko (foto, stânga), transmis după ce Kievul a anunțat că pune capăt luptelor la Azovstal.

Joi, comandantul adjunct al batalionului "Azov" (foto, dreapta) a transmis, la rândul său:

"Glorie Ucrainei! Este a 85-a zi de război. Eu și comandanții ne aflăm în perimetrul uzinei Azovstal. Este în desfășurare o operațiune ale cărei detalii nu le voi dezvălui. Mulțumim lumii întregi și Ucrainei pentru sprijin. Pe curând!"

Batalionul Azov este referința cea mai frecventă invocată de Rusia, când afirmă că luptă împotriva naziștilor din Ucraina.

Unitatea, care a fost înființată  în 2014 ca miliție formată din voluntari, este în prezent integrată în Garda Națională ucraineană.

BBC notează că "Azov" a avut la un moment dat legături cu extrema dreaptă.

Rusia a comunicat că, până în prezent, aproximativ 2.000 de apărători de la Azovstal s-au predat forțelor sale.

Numărul corespunde estimărilor făcute de Ministerul Apărării din Marea Britanie.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close