Antena 3 CNN Externe Mii de tunisieni au ieşit pe străzi: Trebuie să înlăturăm acest guvern al ruşinii!

Mii de tunisieni au ieşit pe străzi: Trebuie să înlăturăm acest guvern al ruşinii!

Mii de tunisieni au ieşit pe străzi: Trebuie să înlăturăm acest guvern al ruşinii!
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
25 Aug 2013   •   11:22
Mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă la Tunis, în prima zi a unei campanii de o săptămână, organizată de opoziţie pentru a determina căderea guvernului, după o lună de criză politică, scrie AFP, conform Agerpres.
 
Organizatorii au înaintat cifra de 60.000 de manifestanţi, în timp ce un responsabil din poliţie a estimat mulţimea la 10.000 de persoane. 
 
Conform jurnaliştilor France Presse, aflaţi la faţa locului, mobilizarea a fost mai redusă decât la cele două mari adunări ale opoziţiei din 6 şi 13 august, la care ar fi participat, potrivit criticilor puterii, peste 150.000 de manifestanţi. 
 
Adunarea a avut loc în faţa clădirii în care se află Adunarea Naţională Constituantă, unde s-au instalat de o lună, de la asasinarea deputatului din opoziţie Mohamed Brahmi, mai mulţi aleşi şi manifestanţi pentru a cere demisia guvernului condus de partidul islamist Ennahda. 
 
'Trebuie să înlăturăm acest guvern al ruşinii', a declarat în faţa mulţimii deputatul Mongi Rahoui, denunţând 'asasinatele politice, terorismul, hărţuirea militanţilor politici şi sărăcirea poporului' care s-au petrecut sub autoritatea acestui guvern. 
 
'Curând vom merge la Kasbah (unde se află sediul guvernului) şi-l vom încercui', a proclamat acesta. 
 
Opoziţia a lansat, odată cu această adunare, o săptămână de proteste paşnice în întreaga ţară, prin care urmăreşte să obţină demisia guvernului şi formarea unui cabinet apolitic. 
 
Criza politică a fost declanşată la 25 iulie de asasinarea deputatului Mohamed Brahmi, atribuit Ennahda. Precedentul guvern condus de mişcarea salafistă a căzut după uciderea opozantului Chokri Belaid, în februarie.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close