Antena 3 CNN Externe 65 de miliarde de euro, ajutor pentru populație, pentru a trece iarna. Decizia a fost luată de guvernul german

65 de miliarde de euro, ajutor pentru populație, pentru a trece iarna. Decizia a fost luată de guvernul german

Germania a anunțat un pachet de sprijin în valoare de aproximativ 65 de miliarde de euro  pentru cetățenii loviți de efectele cumulate ale crizei energetice, pe fondul războiului Rusiei în Ucraina.

65 de miliarde de euro, ajutor pentru populație, pentru a trece iarna. Decizia a fost luată de guvernul german
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2022   •   14:20

Măsurile includ un nou bilet, mai ieftin, de transport public precum și o plată unică de 300, respectiv 200 de euro de care vor beneficia pensionarii, respectiv studenții pentru plata facturii la energie.

Pachetul de ajutor mai prevede majorarea sumelor acordate vârstnicilor și creșterea alocațiilor pentru copii cu 18 euro.

"Germania rămâne unită în vremuri dificile (...) Am luat toate deciziile pentru a ne asigura că aprovizionarea cu energie este sigură, chiar dacă suntem puși la încercare de ceea ce face Rusia. Şi am luat toate deciziile necesare pentru a fi siguri că niciun cetățean nu este pe cont propriu", a spus cancelarul Olaf Scholz.

Rușii dau vina pe țările europene pentru închiderea gazoductului Nord Stream 1 şi susțin că sancțiunile sunt cele care împiedică lucrările de mentenanță și, implicit, reluarea livrărilor de gaze.

Lider rus: "Germania se comportă ca inamic și n-ar trebui să fie surprinsă că are probleme cu gazele"

Declarația Kremlinului a venit la scurt timp după un acord între națiunile bogate, conduse de Statele Unite, conceput pentru a reduce prețurile plătite pentru exporturile de petrol rusesc.

Fost președinte al Rusiei și actual vicelider al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, afirma duminică, într-o postare pe Telegram, că Germania se comportă ca un inamic al țării sale în războiul din Ucraina și că tocmai de aceea n-ar trebui să fie surprinsă de dificultățile pe care le are în aprovizionarea cu gaz.

Gazprom a anunțat vineri că principala conductă către Germania va rămâne închisă pe termen nedeterminat, după ce anunțul inițial prevedea o întrerupere de doar trei zile, pentru lucrări de întreținere.

×
Subiecte în articol: Germania Olaf Scholz ajutoare
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close