Antena 3 CNN Externe Ministrul japonez acuzat că ar fi participat beat la o conferinţă de presă îşi va da demisia

Ministrul japonez acuzat că ar fi participat beat la o conferinţă de presă îşi va da demisia

Ministrul japonez acuzat că ar fi participat beat la o conferinţă de presă îşi va da demisia
Sursa foto: Shoichi Nakagawa
17 Feb 2009   •   10:26

După ce a fost ridiculizat de presă pentru că a participat la o conferinţă din timpul reuniunii G7 sub influenţa băuturilor alcoolice, ministrul nipon de Finanţe, Shoichi Nakagawa, s-a decis să-şi dea demisia, anunţă Reuters.
Nakagawa a declarat că va demisiona imediat după ce proiectul de buget va fi aprobat de camera inferioară a parlamentului nipon.
Reprezentanţii principalului partid de opoziţie au declarat că intenţionează să introducă o moţiune de cenzură împotriva ministrului.
În ciuda prezentării demisiei, ministrul de finanţe nipon nu a recunoscut că a participat beat la conferinţă. Acesta susţine că nu a băut mai mult de un pahar de vin înainte de conferinţă. Nakagawa a ţinut, totuşi, să-şi ceară scuze pentru comportamentul său.
Ministrul susţine că felul în care s-a comprtat a fost determinat de o doză mare de medicamente pe care le luase pentru răceală.
Incidentul în care a fost implicat ministrul japonez a avut loc la Roma, la finalul reuniunii G7. Destul de ameţit şi cu privirea pierdută, acesta a încercat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor prezenţi la Roma. Străduindu-se din greu să-şi ţină ochii deschişi, ministrul japonez a vorbit şi despre relaţiile cu Statele Unite.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia conferinta de presa
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close