Antena 3 CNN Externe Mişcarea "Occupaţi Wall Street" provoacă haos în Italia: Mulţimea, "calmată" cu gaze lacrimogene

Mişcarea "Occupaţi Wall Street" provoacă haos în Italia: Mulţimea, "calmată" cu gaze lacrimogene

Mişcarea "Occupaţi Wall Street" provoacă haos în Italia: Mulţimea, "calmată" cu gaze lacrimogene
15 Oct 2011   •   20:26

Străzile din Roma au fost luate cu asalt de zeci de mii de manifestanţi iar protestele au degenerat în violenţe de nedescris. Poliţia a recurs la tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a calma mulţimea. Situaţia nu e sub control nici la această oră. Mişcări similare de protest au avut loc în mai multe oraşe europene, dar nici unele atât de violente ca în Italia.

Mişcarea "Occupaţi Wall Street" a degenerat în violenţe de nedescris, cel puţin in Italia. Grupuri de persoane neidentificate au spart geamurile unor bănci şi au incendiat două maşini şi o clădire oficială.

URMĂREŞTE PROTESTELE LIVE

Cei peste 1.500 de poliţişti italieni detaşaţi în zonă au fost depăşiţi de situaţie. Pentru ca lucrurile să nu devină şi mai grave, patru staţii de metrou au fost închise, iar Coloseumul şi Forumul roman şi-au intrerupt programul pentru vizitare.



Totul, pentru că italienii, inspiraţi de protestele din Stalte Unite faţă de politicile de austeritate, s-au săturat şi ei de guvernul Berlusconi şi de faptul că nu a gestionat mai bine recesiunea. Şi în Germania au fost mişcări de protest, ce-i drept mult mai paşnice.

Mişcările de protest, coordonate prin internet, urmează modelul "indignaţilor" care au ocupat, acum câteva luni, pieţe din Madrid, Barcelona sau Atena.

Proteste similare au avut loc şi în Rusia, Mexic, Kenya. În România s-a încercat o astfel de adunare însă participanţii puteau fi număraţi pe degete.

 


×
Subiecte în articol: Wall Street Occupy Wall Street violente
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close