Antena 3 CNN Externe Mitropolitul Muntenegrului, cel care numea pelerinajele drept "vaccinul lui Dumnezeu", a murit de COVID-19

Mitropolitul Muntenegrului, cel care numea pelerinajele drept "vaccinul lui Dumnezeu", a murit de COVID-19

COVID-19 a mai făcut o victimă în rândul feţelor bisericeşti. Un preot cunoscut, care până de curând se declarase un opozant al măştii de protecţie, a murit după ce s-a infectat cu coronavirus.

Mitropolitul Muntenegrului, cel care numea pelerinajele drept "vaccinul lui Dumnezeu", a murit de COVID-19
Sursa foto: Agerpres
de Milena Niță    |    30 Oct 2020   •   14:00

Mitropolitul Amfilohie Radovic al Muntenegrului, cel care numea pelerinajele drept "vaccinul lui Dumnezeu", a murit bolnav de COVID-19, a anunţat, vineri, mitropolia sârbă, potrivit reuters.com.

În vârstă de 82 de ani, mitropolitul a fost diagnosticat cu COVID la începutul lunii octombrie şi internat tot atunci la un spital din Podgorica.

Mitropolitul Amfilohie, cunoscut pentru faptul că sfida regulile COVID-19

Amfilohie era cunoscut pentru faptul că sfida regulile COVID-19 şi evita purtarea măştii de protecţie. 

El a apărut frecvent în public fără mască, iar în mai, în timpul unei ceremonii legate de praznicul Sf. Vasile de Ostrog, un episcop din secolul XVII canonizat, a afirmat că pelerinajul și sfântul considerat făcător de minuni sunt "vaccinul lui Dumnezeu".

Amfilohie Radovic a fost cunoscut drept un naționalist sârb fervent care a exercitat o influență politică importantă în această țară.
 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close