Antena 3 CNN Externe Un moldovean a traversat Prutul înot, ca să ajungă în Austria

Un moldovean a traversat Prutul înot, ca să ajungă în Austria

Un bărbat din Republica Moldova a trecut Prutul înot. Acesta își propusese să ajungă în Austria.

Un moldovean a traversat Prutul înot, ca să ajungă în Austria
Sursa foto: Facebook/Poliţia de Frontieră Română
de Cerasela Stafie    |    20 Oct 2021   •   10:53

Incidentul a avut loc luni, 18 octombrie, în cursul dimineții. Individul de 43 de ani a reușit să ajungă în România, după ce a traversat Prutul înot. Acesta a fost observat de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu. 

”Pe direcţia localităţii Fălciu, a fost observat un bărbat, care avea un rucsac în spate şi care se deplasa către digul de protecţie.  În cel mai scurt timp, poliţişti de frontieră din cadrul sectorului s-au deplasat în zonă şi au reţinut bărbatul în cauză. Deoarece bărbatul era vorbitor doar de limbă rusă şi nu deţinea documente prin care să poată proba intrarea legală în România, a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iași, printr-un comunicat, potrivit Protv.md.

”În urma verificărilor efectuate şi cercetării la faţa locului, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul are cetăţenie Republica Moldova, este în vârstă de 43 de ani şi că a trecut înot râul Prut, încercând să intre ilegal în România. Bărbatul a mai declarat că intenţiona să ajungă în Austria, unde să-şi găsească un loc de muncă şi că a ales să treacă ilegal frontiera de stat deoarece nu posedă documente legale pentru trecerea frontierei”, a adăugat.

Moldoveanul s-a ales cu un dosar penal, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. El a fost preluat de autoritățile din Republica Moldova, în baza Acordului de Readmisie.

 

×
Subiecte în articol: Prut inot Austria
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close