Antena 3 CNN Externe Momente emoţionante! Un băieţel australian, care suferă de autism a reuşit să supravieţuiească 5 zile singur, în pădure

Momente emoţionante! Un băieţel australian, care suferă de autism a reuşit să supravieţuiească 5 zile singur, în pădure

Momente emoţionante! Un băieţel australian, care suferă de autism a reuşit să supravieţuiească 5 zile singur, în pădure
08 Apr 2015   •   10:21

Un băieţel australian, de 11 ani, care suferă de autism, a reuşit să supravietuiască cinci zile, singur în pădure.

120 de poliţişti şi pădurari, ajutaţi de zeci de voluntari, au cercetat zona, în căutarea lui. L-au găsit deshidratat şi epuizat, dar teafăr şi pe picioarele lui.

Acesta a fost momentul când o echipă de căutare l-a observat pe Luke dintr-un elicopter. Se afla la trei kilometri de locul unde se pierduse şi continua să meargă. Băiatul n-a manifestat niciun semn de bucurie la vederea salvatorilor şi nu a comunicat cu ei, dar i-a lăsat să-l ajute.

Rick Nugent, şeful poliţiei statului Victoria: "Luke e bine. E epuizat, suferă de hipotermie şi este deshidratat".Luke dispăruse vineri la pranz de la tabăra Candlebark din statul Victoria, o zonă cu teren accidentat, vegetaţie deasă şi temperaturi scăzute noaptea. Pentru că este fascinat de apă, părinţii se temeau să nu se înece în lacul din apropiere. La rândul lor, salvatorii erau îngrijoraţi că Luke s-ar putea ascunde de ei.

Potrivit specialiştilor, copiii supravieţuiesc mai bine decât adultii când se pierd în sălbăticie. Îi ajută faptul că nu conştientizează pe deplin pericolul şi se lasă ghidaţi de instincte. Cât despre Luke, părinţii cred că el nici nu ştia că s-a rătăcit.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close