Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care Gerard Depardieu nu mai are nevoie de o ţară adoptivă

Motivul pentru care Gerard Depardieu nu mai are nevoie de o ţară adoptivă

Motivul pentru care Gerard Depardieu nu mai are nevoie de o ţară adoptivă
Sursa foto: Foto: fest21.com
29 Dec 2012   •   16:38

Gerard Depardieu nu va mai fi nevoit să se mute în Belgia, după ce Curtea Constituţională franceză a respins majorarea impozitului pe venit pentru cei bogaţi. După ce şi-a anunţat intenţia, starul a fost asaltat cu propuneri din partea diferitelor ţări interesate să îl... adopte. Una dintre cele mai originale a fost oferta Bulgariei.

Neobişnuita invitaţie, în care Bulgaria este descrisă drept destinaţia perfectă pentru emigranţii de elită, a fost trimisă direct actorului sub forma unei scrisori. Ideea i-a aparţinut chiar directorului Centrului pentru Politici Demografice din Sofia.

"În timp ce mă uitam la ştiri am văzut că unii dintre cei mai bogaţi europeni rătăcesc fără adăpost şi vor să  renunţe la cetăţenie. Atunci m-am întrebat: de ce nu ar alege ţara noastră? Taxele mult mai mici sunt doar câteva dintre multele beneficii pe care le oferă Bulgaria", a afirmat Iskren Veselinov, directorul Centrului pentru Politici Demografice .

În cele câteva rânduri adresate actorului, bărbatul nu a uitat să îi amintească lui Depardieu şi de micile plăceri ale vieţii care în Bulgaria nu sunt numai ieftine dar şi calitative.

Aceeaşi invitaţie i-a fost trimisă şi magnatului Bernard Arnault, un alt francez decis să se autoexileze de teama impozitelor mult prea mari din ţara natală.

"Această invitaţie face aluzie la politicile statului nostru. Nu avem nici o politică de atragere a imigranţilor Bulgaria, care este campioană mondială la exodul de creiere!", a mai spus acesta.

Depardieu, în vârstă de 64 de ani a anunţat la începutul lunii că îşi va schimba domiciliul în Belgia şi va vinde cam tot ce are în Franţa. Inclusiv hotelul de 50 de milioane de euro pe care îl deţine într-o zona buna din Paris.

Decizia actorului vine după ce guvernul francez şi-a anunţat intenţia de a aplica o taxă de 75% pentru persoanele cu venituri foarte mari.


×
Subiecte în articol: Gerard Depardieu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close