Antena 3 CNN Externe Muammar Gaddafi: Islamismul ar trebui să devină religia întregii Europe

Muammar Gaddafi: Islamismul ar trebui să devină religia întregii Europe

Muammar Gaddafi: Islamismul ar trebui să devină religia întregii Europe
Sursa foto: Foto: fmft.net
30 Aug 2010   •   17:00

Liderul Muammar Gaddafi a ajuns duminică în Italia, pentru a sărbători doi ani de la semnarea unui tratat cu premierul Silvio Berlusconi. Preşedintele libian a ţinut un discurs în faţa a 500 de femei, în care le-a îndemnat spre a se converti la Islamism, precizând că aceasta ar trebui să fie, de fapt, religia întregii Europe. Auditoriul a fost compus din tinere hosstesse, plătite cu 70-80 de euro de către o agenţie specializată.

Una dintre femeile plătite să-l asculte a mărturisit, conform AFP, că Gaddafi ?Nici nu a ştiu că noi suntem plătite, altfel nu ar fi vrut să se întâlnească cu noi. Pentru noi a fost pur şi simplu plictisitor, dar ne-a fost cerut să nu ne dezvăluim identitatea în faţa presei?

?Discursul lui Gaddafi a fost o nouă încălcare , umilitoare, a deminităţii femeilor din Italia. În loc să-l chestioneze în legătură cu condiţiile de trai ale unor imigranţi, Berlusconi a aranjat scena pentru cineva ce vroia să facă propagandă înconjurat de femei frumoase.? a declarat un reprezentant al opoziţiei, potrivit AFP. Şi partenerii de guvernare ai premierului au criticat discursului libianului ca fiind unul ?periculos pentru întreaga Europă?

 

Legăturile dintre Libia şi Italia s-au îmbunătăţit semnificativ după semnarea acestui acord de prietenie, iar Italia este acum al treiler investitor european în colonia nord-africană.

Luni, Berlusconi şi Gaddafi vor merge să viziteze împreună o expoziţie fotografică ce redă relaţia dintre cele două ţări, chiar din perioada colonială, iar apoi vor lua parte la un spectacol ecvestru, în nordul Romei.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi gaddafi Libia islam
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close