Antena 3 CNN Externe Musulmanii din Indonezia şi Pakistan, îndemnaţi să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor

Musulmanii din Indonezia şi Pakistan, îndemnaţi să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor

Musulmanii din Indonezia şi Pakistan, îndemnaţi să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor
de M.T.    |    14 Feb 2013   •   14:00

Oficialii şi clericii musulmani din Indonezia au cerut tinerilor din această ţară să nu sărbătorească Ziua Îndrăgostiţilor, considerând că poate fi un motiv pentru cupluri să întreţină raporturi sexuale interzise. De asemenea, într-o provincie a fost interzisă cumpărarea cadourilor.

Mulţi adolescenţi foslosesc această sărbătoare occidentală pentru a-şi exprima dragostea, ceea ce, în multe cazuri, duce la sex înainte de căsătorie, explică Idris Abdul Somad, viceprimarul oraşului Depok, localizat la mică distanţă de capitala Jakarta.

„Le cer părinţilor să nu le dea copiilor lor nicio şansă să sărbătorească Valentine's Day, pentru că îşi pot exprima dragostea prea liber. Astfel se poate ajunge la întreţinerea de relaţii sexuale interzise”, a spus Somad.

El a adăugat că părinţii ar trebui să participe alături de copiii lor la activităţile religioase musulmane.

În Aceh, singura provincie indoneziană unde Legea Islamică a fost impusă şi unde sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor a fost deja interzisă, a anunţat că nu este permisă cumpărarea cadourilor pentru această sărbătoare.

„Nu reflectă dragostea în acord cu învăţăturile Islamului. Este acelaşi lucru ca şi promovarea altor credinţe”, consideră Teungku Faisal Ali, un important cleric local.

Mai mulţi studenţi din Jambi şi Solo au protestat faţă de Valentine's Day, în timp ce în alte oraşe, precum Padang, Riau, Palembang sau Banten, clericii i-au îndemnat pe tineri să boicoteze sărbătoarea.

Indonezia este cea mai populată ţară musulmană din lume şi are o lungă istorie de toleranţă religioasă. Totuşi, în ultimii ani, mai multe facţiuni extremiste au devenit tot mai vocale şi, în unele cazuri, violente.

Ziua Îndrăgostiţilor nu este văzută cu ochi buni nici în Pakistan, acolo unde partidele islamiste au caracterizat sărbătoarea ca fiind împotriva religiei musulmane şi au cerut populaţiei să nu o celebreze.

Reuters notează că în oraşul Karachi din sudul ţării pe mai multe panouri au fost pictate inimi de culoare neagră, în timp ce locuitorii sunt sfătuiţi să respingă sărbătoarea.

„Aceasta este împotriva culturii islamice. În ceea ce ne priveşte, relaţiile sunt sacre. În cultura noastră, căsătoriile sunt aranjate, iar oamenii nu se căsătoresc din dragoste”, a declarat Syed Askari, purtătorul de cuvânt al Jamaat-e-Islami.

Cu toate acestea, capitala Islamabad pare a fi mai puţin conservatoare, iar vânzătorii de flori şi alte obiecte tradiţionale ale Zilei Îndrăgostiţilor sunt mulţumiţi de profitul înregistrat.

„Mie îmi place Valentine's Day. Oraşul este plin de flori şi arată frumos. Cei care protestează sunt doar o minoritate a extremiştilor, care îşi doresc atenţia presei”, a spus Faateh Khan, un student de 21 de ani din Islamabad.


×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close