Antena 3 Externe Netanyahu vrea "o ameninţare militară credibilă şi puternică" împotriva Iranului

Netanyahu vrea "o ameninţare militară credibilă şi puternică" împotriva Iranului

de G.C.P    |    30 Iul 2012   •   15:07
Netanyahu vrea "o ameninţare militară credibilă şi puternică" împotriva Iranului

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, îndeamnă la crearea unei "ameninţări militare credibilă şi puternică" la adresa Iranului, în încercarea de a stopa programul nuclear al acestei ţări.

Netanyahu, care s-a întânit ieri cu candidatul american republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Mitt Romney, a declarat că "diplomaţia şi toate sancţiunile impuse Teheranului nu au reuşit nici măcar să încetinească programul nuclear iranian",  transmite AFP.

"Avem nevoie de o ameninţare militară credibilă şi puternică, alături de sancţiunile deja luate, pentru a putea să schimbăm situaţia", i-a transmis Netanyahu lui Romney.

Teheranul a reiterat ideea că programul său de dezvoltare nucleară este pentru scopuri paşnice. Cu toate acestea, Occidentul a luat măsuri drastice prin impunerea unor embargouri economice severe.
Ultimul embargou a intrat în vigoare la data de 1 iulie şi împiedică statele Uniunii Europene să importe produse petroliere din Iran.

Romney, care a ajuns în Israel într-o vizită pentru promovarea electorală a politicii sale externe, până la alegerile prezidenţiale americane din noimebrie, s-a limitat să declare că priveşte punctul de vedere israelian "cu mare seriozitate".

Cu câteva zile în urmă, Dan Senor, consilierul de politică externă al candidatului republican, a spus că Romney ar susţine un evetual atac israelian asupra Iranului.
"Dacă Israelul va acţiona, din proprie iniţiativă, pentru a opri capacitatea de dezvoltare nucleară iraniană, guvernatorul va respecta această decizie" a declarat Senor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close