Antena 3 CNN Externe Netanyahu vrea "o ameninţare militară credibilă şi puternică" împotriva Iranului

Netanyahu vrea "o ameninţare militară credibilă şi puternică" împotriva Iranului

Netanyahu vrea "o ameninţare militară credibilă şi puternică" împotriva Iranului
30 Iul 2012   •   15:07

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, îndeamnă la crearea unei "ameninţări militare credibilă şi puternică" la adresa Iranului, în încercarea de a stopa programul nuclear al acestei ţări.

Netanyahu, care s-a întânit ieri cu candidatul american republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Mitt Romney, a declarat că "diplomaţia şi toate sancţiunile impuse Teheranului nu au reuşit nici măcar să încetinească programul nuclear iranian",  transmite AFP.

"Avem nevoie de o ameninţare militară credibilă şi puternică, alături de sancţiunile deja luate, pentru a putea să schimbăm situaţia", i-a transmis Netanyahu lui Romney.

Teheranul a reiterat ideea că programul său de dezvoltare nucleară este pentru scopuri paşnice. Cu toate acestea, Occidentul a luat măsuri drastice prin impunerea unor embargouri economice severe.
Ultimul embargou a intrat în vigoare la data de 1 iulie şi împiedică statele Uniunii Europene să importe produse petroliere din Iran.

Romney, care a ajuns în Israel într-o vizită pentru promovarea electorală a politicii sale externe, până la alegerile prezidenţiale americane din noimebrie, s-a limitat să declare că priveşte punctul de vedere israelian "cu mare seriozitate".

Cu câteva zile în urmă, Dan Senor, consilierul de politică externă al candidatului republican, a spus că Romney ar susţine un evetual atac israelian asupra Iranului.
"Dacă Israelul va acţiona, din proprie iniţiativă, pentru a opri capacitatea de dezvoltare nucleară iraniană, guvernatorul va respecta această decizie" a declarat Senor.

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu mitt romney
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close