Antena 3 CNN Externe Nimic nu te poate opri să-ţi transformi visul în realitate. Lecţia de viaţă oferită de o femeie paralizată

Nimic nu te poate opri să-ţi transformi visul în realitate. Lecţia de viaţă oferită de o femeie paralizată

Nimic nu te poate opri să-ţi transformi visul în realitate. Lecţia de viaţă oferită de o femeie paralizată
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
09 Mai 2012   •   09:04
Când îţi doreşti ceva din tot sufletul, nimic nu-ţi poate sta în cale să-ţi îndeplineşti visul. Asta este lecţia pe care o femeie paralizată ne-a dat-o tuturor. Britanica în vârstă de 32 de ani a reuşit pentru prima dată să încheie maratonul de la Londra, la 16 zile de la începerea cursei. Ea a atins această performanţă cu ajutorul "picioarelor bionice", parcurgând astfel distanţa de 42,2 kilometri în ciuda handicapului.

Claire Lomas a trecut, cu ochii în lacrimi, linia de sosire, susţinută de cârje. Sute de persoane au întâmpinat-o la sosire şi soldaţi din cavaleria regală au prezentat onorul pe Mall, celebrul bulevard din centrul Londrei, informează AFP.

"Când mă antrenam erau zile în care mă întrebam dacă voi reuşi. Însă când am început, am luat fiecare zi cum a venit şi cu fiecare pas mă apropiam de obiectiv", a declarat Claire Lomas.

Britanica a rămas paralizată ca urmare a unui accident la călărie, suferit în 2007.

Dispozitivul care este fixat pe picioarele ei şi care a ajutat-o să termine maratonul a fost conceput de israelianul Amit Goffer şi costă 53.000 de euro. Cu ajutorul acestui aparat, persoanele paralizate pot să se ridice, să meargă şi chiar să urce scările cu ajutorul unor senzori de mişcare şi a unui sistem computerizat.

Datorită participării la maraton, Claire a strâns peste 107.000 de euro pentru o asociaţie care finanţează cercetările privind combaterea paraliziei.


 

×
Subiecte în articol: maraton Londra
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close