Antena 3 CNN Externe Cum au reacționat nord-coreenii la anunţul privind efectuarea testului nuclear

Cum au reacționat nord-coreenii la anunţul privind efectuarea testului nuclear

Cum au reacționat nord-coreenii la anunţul privind efectuarea testului nuclear
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
06 Ian 2016   •   08:55
COREEA DE NORD. Numeroase persoane îmbrăcate gros, de iarnă, s-au adunat în faţa unui ecran uriaş, lângă gara din Phenian, pentru a-şi exprima bucuria şi pentru a fotografia şi înregistra video cu telefoane mobile anunţul televiziunii privind efectuarea unui test nuclear, relatează AP.

Unele persoane şi-au ridicat mâinile sau au aplaudat. Multe altele zâmbeau şi ovaţionau.

Preşedintele Organizaţiei Tratatului pentru interzicerea completă a testelor nucleare (CTBTO), care monitorizează testele nucleare la nivel mondial, afirmă că un test nuclear nord-coreean ar reprezenta o încălcare a Tratatului şi o ameninţare gravă la adresa păcii şi securităţii internaţionale.

COREEA DE NORD. Norma universal acceptată - împotriva testării - a fost respectată, începând din 1996, de către 183 de ţări, a declarat Lassina Zerbo, citat într-un comunicat.

Zerbo a îndemnat Coreea de Nord să se abţină să efectueze un nou test nuclear şi să se alăture celor 183 de ţări care au semnat tratatul.

COREEA DE NORD. Această organizaţie ONU, care monitorizează lumea pentru a depista indicii ale unor teste nucleare, a anunţat că a detactat "un eveniment neobişnuit în Peninsula Coreea".

Coreea de Nord a anunțat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, un anunţ-surpriză care complică eforturi deja dificile în vederea stopării activităţilor Phenianului de a se dota cu un arsenal nuclear.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close